Till innehållet

Omröstningen om medborgarbudgeten är avgjord  – ett förslag vinner hela potten

I stadens budget för 2024 har ett anslag på 20 000 euro reserverats för medborgarbudget (deltagande budgetering). Vi fick in totalt 76 förslag och till omröstning gick alla förslag som uppfyllde stadens kriterier – totalt 23 stycken.

Nyheter 14.8.2024

Hagaparks damm med omnejd

Omröstningen var öppen från den 19 juni till den 7 juli 2024 och totalt avgavs 460 röster. Alla förslag fick röster, men vinnaren fick 31,3 % av rösterna (144 röster). Den första omröstningen om deltagande budget i Hangö vanns av förslaget ” Restaurering av dammen i Hagapark och det omgivande området ”. En budget på 20 000 euro beräknades för genomförandet av detta förslag.

Dammen i Hagapark

Förslaget som placerade sig som två, med 21,7 % av de avgivna rösterna, var ”Ny beläggning på cykelbanor med alla pengar eller skapande av cykelbanor i olika delar av Hangö”.På tredje plats kom förslaget ”Verktyg och utrustning till ungdomars motorcykelverkstäder” med 16,1 % av rösterna.

Planeringen av förverkligande av det vinnande förslaget har inletts. Genomförandet kommer att utföras av stadens kommuntekniska avdelning.