Till innehållet

Boende och hyresbostäder

Bostadsservicen strävar till att erbjuda våra invånare hemtrevliga och trygga hem jämte omgivning. I Hangö bor man i småhus; 57 % av bostäderna är belägna i egnahems-, par- eller radhus och i höghus 40 %. Ägobostädernas andel är 73 %.

Hur söka hyresbostad

En hyresbostad är ett smidigt alternativ för boendet.

Ta kontakt med vår bostadssekreterare:

Lindblom Christer

bostadssekreterare

040 135 9442

Stadens bostadsförvaltnings bostäder

Vår bostadsförvaltning hjälper dig att hitta bästa möjliga hyresbostad. Vid bostadsförvaltningen kan ni höra er för om egna och upphyrda (Y-stiftelsen) hyresbostäder. Det finns ungefär 20 bostäder. 

Här publiceras bostäder, som blir lediga via stadens bostadsförvaltning.

För tillfället finns det inga lediga bostäder.

Asunto Oy Lappohjan Kerrostalot

Husbolaget har övergått i stadens ägo den 1.11.2022. Förfrågningar om lediga bostäder per e-post christer.lindblom@hanko.fi eller tfn 040 135 9442.

Hangö Hyreshus Ab:s bostäder

Hangö Hyreshus Ab är ett hyreshusbolag ägt av Hangö stad, som består av 9 olika hyreshus och 216 hyresbostäder. Hangö Hyreshus Ab:s hyresbostäder förmedlas av OP-Filia Ab.

Hangö Hyreshus Ab väljer hyresgästerna till sina bostäder och av OP-Filia Ab, som handhar Hangö Hyreshus Ab:s disponentuppgifter, kan man fråga om hyresgästval och om deras lediga bostäder.

OP-Filia Ab
Berggatan 21, 10900 Hangö
Tfn 010 257 3440 (växel)
E-post: opfiliahanko@op.fi

Lediga bostäder Hangö Hyreshus Ab

Lediga bostäder KOY Pitkäkatu 43 FAB

Privata bostäder

Bostadsbidrag

Det är möjligt att få bostadsbidrag från FPA till boendekostnader.Läs mer om FPA:s bostadsbidrag(öppnas i ett nytt fönster, du byter till en annan tjänst)