Till innehållet

Boende och hyresbostäder

Bostadsservicen strävar till att erbjuda våra invånare hemtrevliga och trygga hem jämte omgivning. I Hangö bor man i småhus; 57 % av bostäderna är belägna i egnahems-, par- eller radhus och i höghus 40 %. Ägobostädernas andel är 73 %.

Hur söka hyresbostad

En hyresbostad är ett smidigt alternativ för boendet.

Ta kontakt med vår bostadssekreterare:

Lindblom Christer

bostadssekreterare

Stadskansliet

040 135 9442

Stadens bostadsförvaltnings bostäder

Vår bostadsförvaltning hjälper dig att hitta bästa möjliga hyresbostad. Vid bostadsförvaltningen kan ni höra er för om egna och upphyrda (Y-stiftelsen) hyresbostäder. Det finns ungefär 20 bostäder. 

Här publiceras bostäder, som blir lediga via stadens bostadsförvaltning.

För tillfället finns det inga lediga bostäder.

Asunto Oy Lappohjan Kerrostalot

Husbolaget har övergått i stadens ägo den 1.11.2022. Förfrågningar om lediga bostäder per e-post christer.lindblom@hanko.fi eller tfn 040 135 9442.

Hangö Hyreshus Ab:s bostäder

Hangö Hyreshus Ab är ett hyreshusbolag ägt av Hangö stad, som består av 9 olika hyreshus och 216 hyresbostäder. Hangö Hyreshus Ab:s hyresbostäder förmedlas av OP-Filia Ab.

Hangö Hyreshus Ab väljer hyresgästerna till sina bostäder och av OP-Filia Ab, som handhar Hangö Hyreshus Ab:s disponentuppgifter, kan man fråga om hyresgästval och om deras lediga bostäder.

OP-Filia Ab
Berggatan 21, 10900 Hangö
Tfn 010 257 3440 (växel)
E-post: opfiliahanko@op.fi

Lediga bostäder Hangö Hyreshus Ab och KOY Pitkäkatu 43 FAB


Privata bostäder

Bostadsbidrag

Det är möjligt att få bostadsbidrag från FPA till boendekostnader.Läs mer om FPA:s bostadsbidrag(öppnas i ett nytt fönster, du byter till en annan tjänst)