Till innehållet
Hangö 150 år

Hangö 150

Hangö 150 årsjubileum är ett unikt tillfälle att fira Finlands sydligaste stad och dess rika historia.
(du byter till en annan tjänst)

Hanko / Hangö-textens historiska typografi är en referens till spetsvillorna längs med stranden. Moderna ändlösa årtal placeras i samband med namnet. Nummer ett i talet 150 representerar de vertikala ränderna från badhytten som är bekant från stranden. I nummer fem lyfts hamnens och den industriella estetikens formspråk fram. Framåtlutande nummer noll för tankarna till havet då den seglar på vågkammen.

Logons färger är blå och orangeröd. Inspirationen till färgerna har tagits fram från det omgivande havet och ur landmärket som stiger upp från det urbana landskapet: vattentornet.

Hangö stad använder under jubileumsåret logon och logon får även användas av andra arrangörer. För att få rätt till att använda logon bör arrangören få stadens tillstånd. Logon får användas i samband med marknadsföring av evenemang samt produkter.

Tillstånd anhålles via blanketten nedan. Logon skickas till sökande då ansökan har godkänts.

Anhållan om användning av logo(du byter till en annan tjänst)

 Hangö är känt för vackra havslandskap, sin idyllisk träarkitektur och sitt mångsidigt kulturutbud. Hangö har i århundraden varit en viktig hamn och handelsplats och bevittnat många betydelsefulla händelser i Finlands historia. 

Hangös 150-årsjubileum bjuder på ett mångsidigt program för alla åldrar och intressen.
Hangö firar sin födelsedag under hela året med en mängd olika evenemang, utställningar och aktiviteter. Under året kan du upptäcka Hangös historia och kultur genom utställningar, evenemang, guidade turer och föreläsningar. Höjdpunkten på jubileumsåret blir Folkfesten i augusti, då staden fylls av musik, dans, mat och gemenskap.  

I jubileumsprogrammet syns handavtryck av stadens personal, samt idéer och initiativ från medborgare, föreningar och företag. Evenemangen under jubileumsåret koordineras av staden. 

Hangös 150-årsjubileum är ett unikt tillfälle att uppleva Hangös charm och livskraft.
Vi välkomnar dig att tillsammans med oss fira Hangö, dess invånare,fritidsboende och gäster som gör staden levande och unik. Vi förenas alla av vår kärlek till Hangö. – Vi omfamnar havet och historien!  

Nylund Sarah

koordinator, Hangö 150

Kulturbyrån

0401917366