Till innehållet
Glada barn, skapapande veckans affisch, färggrann bakgrund, vattentornet

Skapande vecka ordnas 3–7.6.2024 kl. 10–14 i Tita-Marias skola, Rilaxgatan13
Anmälningar tas emot 22.4–3.5.2024. Anmälningslänkarna öppnas på måndag 22.4 kl. 7.00

Anmäl dig senast 3.5. Kursavgiften betalas när man kommer till kursen. Anmälan är bindande och returneras endast mot läkarintyg. Kursavgiften är 40 € och i den ingår lunch.
På första kursdagen får vi se pjäsen Veijo Varpunen av skådespelare Emilia Pokkinen.

Teaterverkstad
Handledare skådespelarna Emilia Pokkinen (TKM) och Mi Grönlund (TKM)
I teaterverkstaden gör vi tillsammans en kort pjäs med temat fest, för att fira Hangon 150-års födelsedag. Vad skulle barnen ge som present till staden? Under veckan bekantar vi oss med att göra teater, vi leker, skriver dikter, sjunger, diskuterar, bollar idéer och gör sagor. Var och en får sin röst hörd. Tillsammans skriver vi pjäsens berättelse och bygger egna rollfigurer. Kom med och prova att uppträda i en öppen och avslappnad atmosfär. Som ledare lägger vi stor vikt vid lekens, det unika i dig och fantasins kraft. Undervisningsspråket är finska. Teaterverkstaden är lämplig för 8–13-åringar.
Anmäl dig här!(du byter till en annan tjänst)

Akvarellmålning
Handledare ped.mag. Krisse Sulonen
Vi målar med vattenfärg på olika slags material. Vi deltar i födelsedagsfesten för Hangö 150 år och målar vyer från Hangö, födelsedagskort och mycket mer. Lämplig ålder är 9 till 13 år. Den här kursen är tvåspråkig, finska och svenska.
Anmäl dig här! (du byter till en annan tjänst)

Huller och buller
Handledare fil.mag. bildkonstnär Anna-Liisa Harju
På kursen provar vi på olika konstmaterial. Vi ritar, målar, formar och gör pappersskulpturer. Slutligen tar vi också fotografier. I kursen lär du dig hur olika material lönar sig att använda och hur man kombinerar dem.
Undervisningsspråket är finska och svenska. Kursen är lämplig för 8–12-åringar
Anmäl dig här!(du byter till en annan tjänst)

Miniatyrmodeller
Lärarstuderande Mimmi Lähdeniemi
I kursen bygger vi miniatyrmodeller och tar inspiration av närområdets sevärdheter och fotograferar dem för inspiration. Kursen är lämplig för 7–12-åringar och undervisningsspråket är finska och svenska.
Anmäl dig här!(du byter till en annan tjänst)

Smack – att skriva dramatik
Handledare dramatiker Laura Ruohonen, dramaturg och dramatiker Kaisa Lundan, skådespelare Matti Raita och dramapedagog Anna Högström.
Kursen ”SMACK” riktar sig till barn i åldern 8–12 som är intresserade av teater och dramatik. I kursen utgår vi från barnens perspektiv och skriver dramatik för barn och unga. Vad är ni nyfikna på? Vad vill ni veta mer om? Vad vill ni skriva om? I slutet av veckan presenteras en demo som är en del av Hangö Teaterträffs festivalprogram. Projektet är ett samarbete mellan Labbet r.f., Unga Teatern och Hangö Teaterträff. Sista kursdagen ordnas i stadshuset.
Anmäl dig här!(du byter till en annan tjänst)