Till innehållet
Evenemang

Utställning: Sommar längs stränderna

Fotografier av Hanna Westman. Texter ur Karin Collins böcker
Hinta:
Avgiftsfri
Arrangör
Hanna Westman
Arrangörens epost

På utställningen kan du se fotografier som Hanna Westman tagit längs Hangös stränder under sommaren. Bildserien är en eloge till klipporna och havet. Och tallarna. Det som för många av oss är det finaste i Hangö. Orsaken till att vi alltid återkommer. Varför vi längtar tillbaka hit när vi inte är här. Eller det inte är möjligt att vara här, av en eller annan orsak.

Karin Collins har i de två första böckerna i trilogin om Hangö under vinter- och fortsättningskriget – ”Snart har sommarn blommat ut” och ”Hos dig min längtan är förtöjd” – så fint beskrivit dessa känslor. Utdrag ur böckerna finns med på utställningen.

Hanna bor och jobbar som ekonom i Helsingfors, men spenderar väldigt mycket tid i Hangö där hon växte upp. Hon har en specialyrkesexamen i naturfotografering från Axxell. Du hittar Hannas fotografier på hennes hemsida hannawestman.com.

Karins första bok kom ut 2019. Efter det har hon publicerat fyra böcker till. Alla böcker har en stark koppling till Hangö. Karin är uppvuxen i Hangö och bor nu här, efter flera år utomlands. Du hittar mer om Karin här: https://litteratur.sets.fi/forfattare/karin-collins/

Evenemangskalender