Till innehållet

Skrivartävlingens vinnare

Tack till alla deltagare och varma gratulationer till vinnarna!

Nyheter 1.10.2024

Vinnarna i Hangö stadsbiblioteks skrivtävling har valts ut. Valet gjordes av Sannamaija Lagus och nedan kan du läsa vinnarbidragen samt hennes motiveringar.

Serie A: 6-12 år

Vinnaren i serie A är Miika Malinen med texten Kirjaston arvoitus

Kirjaston arvoitus är en fartfylld och roligt skriven berättelse. Den handlar om ett övergivet bibliotek som tas över av en grupp sjätte- och sjundeklassister. Berättelsen är logiskt uppbyggd och dialogen är skriven på ett kvickt sätt med färgstarka uttryck. En positiv berättelse om hur det goda belönas och det onda får sitt straff. Trevlig läsning!

Serie B: 13-17 år

Vinnaren i serie B är Pihla Talpio med texten Lumous löytyi rannalta

Lumous löytyy rannalta är en gripande och mycket trovärdig berättelse om en ung persons ångest i övergången till vuxenlivet. Förlustens smärta, hopplöshet, tröstlös längtan och havets gåtfullhet beskrivs på ett vackert sätt. Men ändå finns det hopp i livet. Ett rikt ordförråd för att beskriva känslotillstånd och hjärtats smärta samt författarens skickliga ”målandet” av landskap visar på ett stort språkligt kunnande i finska. En väl sammanhållen berättelse vars tempo håller fast läsaren.

Serie C: Vuxna

Vinnaren i serie C är I. Vaittinen med texten Metallinpala löytyi rannalta

Metallinpala löytyi rannalta är en berättelse värdig Nobelpriset i litteratur! Trovärdig, magisk men ändå verklig. En historia som skoningslöst sliter i läsarens känslor och steg för steg, ord för ord, leder till tårar! Hangös stränder, havet, villorna i Hangö, Hangös historia, familjeband – händelser som ansträngningslöst förflyttar läsaren framåt mot sanningen surfande på orden och håller fast läsaren tills ”Vi alla andra lär oss att leva på våra knän”. Alfa och omega – början och slutet på berättelsen. Mästerlig, trollbindande berättarkonst som man gärna vill läsa mer av!