Siirry sisältöön

Hanko 150

Hanko150-juhlavuosi on ainutlaatuinen tilaisuus juhlia Suomen eteläisintä kaupunkia ja sen rikasta historiaa.
seuraa instagramissa(siirryt toiseen palveluun)

Hanko/Hangö -tekstin historiallinen typografia on viittaus rannan vanhoihin huviloihin. Modernit
päätteettömät vuosiluvut on aseteltu nimen yhteyteen. Luvun 150 linjakas numero
yksi toistaa rannoilta tutun uimakopin pystyraitaa. Numero viidessä on satamaan
ja vanhaan teolliseen estetiikkaan viittaavaa muotokieltä. Tyylikäs eteenpäin suuntaava nolla vie ajatukset merelle, numeron seilatessa ulapalla aallon harjalla.

Tunnuksen värit ovat sininen ja oranssinpunainen, inspiroituen ympäröivästä merestä ja
kaupunkimaisemasta esiin nousevasta maamerkistä: vesitornista.

Hangon kaupunki käyttää juhlavuoden aikana tunnusta, ja tunnuksen käyttö on myös sallittu
muille järjestäjille. Logon käytöstä on saatava kaupungin lupa tapahtumien
markkinointiin sekä tuotteisiin.

Lupaa haet alla olevalla lomakkeella. Tunnus lähetetään hakijalle, kun hakemus on hyväksytty.

Siirry tästä logon käyttölupahakemukseen(siirryt toiseen palveluun)

Hangon kaupunki ja Hanko Fotofestival ry järjestävät valokuvakilpailun aiheena Hanko 150 vuotta. Etsimme kuvia Hangosta, sen tapahtumista, luonnosta, rakennuksista, maisemista, auringonlaskuista, julkisten rakennusten interiööreistä, reportaasikuvia, taidekuvia, perhekuvia, aivan kaikenlaisia kuvia, kunhan ne kertovat jotain Hangosta ja hankolaisista. Kuvat voivat olla otettu milloin vain, eli uusia tai vanhoja. Haluamme kerätä kuvia, jotka yhdessä kertovat Hangon 150-vuotista tarinaa uudella tavalla, täällä asuvien, asuneiden ja vierailleiden ihmisten näkökulmasta.

Kilpailumme ei ole ”kilpailu” siinä mielessä, että etsisimme parasta ja teknisesti hienointa kuvaa, vaan haluamme löytää kuvia siitä, miten ihmiset näkevät ja kokevat Hangon. Jos kuvia saadaan riittävästi, voidaan niistä järjestää näyttely. Kilpailussa kuitenkin palkitaan viisi kuvaajaa 150 euron palkinnolla.

Muutamia ehtoja kuville kuitenkin on:

  • Kuvaajan nimi on oltava tiedossa. Jos et ole kuvaaja, vaan esim. perinyt ne vanhemmiltasi tai isovanhemmiltasi, heidän nimensä on liitettävä kuvan mukaan. ÄLÄ lähetä tuntemattoman kuvaajan kuvia, niille oikea paikka on Hangon museo. Järjestäjät eivät ota vastuuta osallistujan mahdollisesti rikkoessa tekijänoikeuksia. 
  • Kuvanottopaikka ja/tai tapahtuman paikka ja aika on hyvä olla kuvan tiedoissa, jos mahdollista.
  • Kuvat toimitetaan ensisijaisesti sähköpostilla tiedostona osoitteeseen: hankofototavling@gmail.com  Otsikoi sähköpostiviesti: Hanko150vuotta. Jos sinulla on kuvia, mutta ei mahdollisuutta skannata niitä, ota yhteys edellä olevaan sähköpostiin.
  • Nimeä kuva mahdollisella nimellä (Kesän riemua tms) ja omalla nimelläsi. Tarpeen vaatiessa järjestysnumerolla.
  • Kuvien määrällä ei ole rajoitusta, mutta maltti on valttia
  • Kilpailuun osallistuessaan kilpailija luovuttaa Hangon kaupungille oikeuden julkaista kuvat kilpailutiedottamisen yhteydessä. Kuvaajien kanssa sovitaan erikseen kuvien lunastusehdoista ja kuvien käyttämisestä muissa käyttötarkoituksissa.
  • Kuvat arkistoidaan Hangon museoon.
  • Kuvien tekijänoikeudet säilyvät kuvaajalla.
  • Kilpailu on avoin kaikille.

Kuvia voi lähettää 10.1.2024 – 11.11.2024 välisenä aikana. Kilpailun tulos julkaistaan kaupungin itsenäisyyspäivän juhlassa 6.12.2024.

Hanko on tunnettu kauniista merimaisemistaan, idyllisestä puutaloarkkitehtuuristaan ja monipuolisesta kulttuuritarjonnastaan. Hanko on ollut tärkeä satama- ja kauppapaikka jo vuosisatojen ajan, ja se on nähnyt monia merkittäviä tapahtumia Suomen historiassa. 

Hanko 150-juhlavuosi tarjoaa monipuolista ohjelmaa kaikille. Hanko juhlii syntymäpäiväänsä koko vuoden ajan erilaisin tapahtumin, näyttelyin ja tempauksin. Juhlavuoden aikana voi tutustua Hangon historiaan ja kulttuuriin erilaisten näyttelyiden, esitysten, opastettujen kierrosten ja luentojen avulla. Juhlavuoden huipentuma on elokuussa järjestettävä Kansanjuhla, jolloin kaupunki täyttyy musiikista, tanssista, ruoasta ja yhteishengestä.   Juhlavuoden ohjelmassa näkyvät kaupungin henkilöstön kädenjälkien lisäksi kaupunkilaisten, yhdistysten ja yritysten ideat ja aloitteet. Juhlavuoden tapahtumia koordinoi kaupunki. 

Hanko150-juhlavuosi on ainutlaatuinen tilaisuus kokea Hangon viehätys ja elinvoima.
Tervetuloa mukaan juhlimaan Hankoa, sen asukkaita, vapaa-ajan asukkaita sekä vieraita, jotka tekevät kaupungista elävän ja ainutlaatuisen. Meitä kaikkia yhdistää Rakkaus Hankoon. – meren ja historian syleilyssä!  

 

Nylund Sarah

koordinaattori, Hanko 150

Kulttuuritoimisto

0401917366