Till innehållet

HANDHYGIEN I BUTIKER I RASEBORG PÅ GOD NIVÅ, RÅD HAR GETTS ANGÅENDE ANVISNINGAR TILL KUNDERNA

Nyheter 16.8.2021

Sydspetsens miljöhälsa utförde 40 inspektioner i Raseborg under tiden 2-12.8.2012 för att kontrollera om buti-kerna följde de åtgärder som förutsätts i 58 c § i lagen om smittsamma sjukdomar. Verksamheter som är öppna för allmänheten skall ha 1) möjlighet för kunder och deltagare att rengöra händerna, 2) kunderna och deltagarna skall få anvisningar om avstånd, handhygien och motsvarande 3) rengöringen av utrymmen och ytor effektiviseras

Inspektionerna utfördes i Ekenäs och Karis samt Fiskars. Målsättningen var att kontrollera, påminna, följa upp och informera om åtgärder som fortsättningsvis gäller. Inspektionerna gjordes utan förhandsvarning.Resultaten visar att alla verksamheter som inspekterades kunde erbjuda kunderna möjlighet att rengöra hän-der/erbjuda desinfektionsmedel, vilket är positivt. Vid 23 verksamhetsställen saknades instruktioner till kunder-na, främst om att hålla tillräckligt avstånd. Företagen har fått anvisningar och instruktioner, många har också redan åtgärdat bristerna.

Utöver de åtgärder som företagen utför, är det också viktigt att konsumenterna orkar följa maskrekommendat-ionen som folkhälsomyndigheterna gett, så tar vi hand om varandra.

Aktuellt