Siirry sisältöön

RAASEPORIN KAUPPOJEN KÄSIHYGIENIA HYVÄLLÄ TASOLLA, ASIAKKAIDEN OHJAAMISESTA NEUVOJA

Uutiset 16.8.2021

Eteläkärjen ympäristöterveys teki 40 tarkastusta Raaseporissa 1-12.8.2021 välisenä aikana kauppojen tartunta-tautilain 58 c § mukaisten toimien tarkastamiseksi. Yleisölle avoimien toimintojen on huolehdittava että: 1) asiakkailla ja osallistujilla on mahdollisuus käsien puhdistamiseen; 2) asiakkaille ja osallistujille annetaan ohjeet etäisyyden ylläpitämiseen käsien puhdistamiseen ja vastaaviin 3) tilojen ja pintojen puhdistamista tehostetaan

Tarkastukset tehtiin Tammisaaressa, Karjaalla ja Fiskarsissa. Tavoitteena oli tarkastaa, muistuttaa, seurata ja tiedottaa toimenpiteiden voimassaolosta. Tarkastukset tehtiin ilman ennakkovaroitusta.Tulosten mukaan kaikki tarkastetut toiminnat pystyivät osoittamaan asiakkaille mahdollisuuden käsien pesuun/käsien desinfiointiin, mikä olikin positiivista. 23 kohteesta puuttuivat ohjeet asiakkaille, lähinnä etäisyyksien pitämisestä. Yritykset ovat saaneet ohjeita ja neuvoja, monet ovat myös jo korjanneet todetut puutteet.

Yritysten tekemien toimien lisäksi on tärkeää, että myös asiakkaat jaksavat noudattaa kansanterveysviranomais-ten antamaa maskisuositusta. Pidetään huolta toisistamme.

Ajankohtaista