Till innehållet

Konstundervisning

Hangö Balett- och Motionsskola samt Musikinstitutet Raseborg erbjuder grundundervisning i konst. Till grundskolorna erbjuds även dramaundervisning.

Hangö Balett- och Motionsskola

Hangö Balett- och Motionsskola är en privat skola som ger grundundervisning i konst i Hangö. Skolan ger en  allmän och omfattande mängd med undervisning för barn, unga och vuxna dansare.

Bekanta dig med skolans verksamhet på deras hemsida. 

 

Musikinstitutet

Verksamhetsområdet för Musikinstitutet Raseborg  är värdkommunen Raseborg, Hangö och Ingå. Utbudet riktar sig i första hand till barn och unga, men de har också undervisning för vuxna. Undervisningen är målinriktad, framskrider från nivå till nivå, och ger eleven färdigheter att uttrycka sig med hjälp av musiken. Denna utbildningsform ger en stabil grund för musikintresset och färdigheter att söka vidare till yrkesstudier inom musik.

Bekanta dig med musikinstitutets verksamhet på deras hemsida.

Dramaundervisning i skolor

För Hangös grundskolor erbjuds dramaundervisning. Dramatimmarna leds av magister i teatervetenskap Mi Grönlund. Timmarna kan användas som stöd i undervisningen och på timmarna över gruppen på situationer som kan vara svåra och utmanande för barn och unga.

Dramatimmarna hjälper till med att öka på självförtroendet, växelverkan och minskar på fördomar.