Siirry sisältöön

EU-uimarannalla tarkoitetaan uimarantaa, jolla arvioidaan käyvän uimakauden aikana yli 100 uimaria päivässä. Kaupungin alueella on kuusi yleistä uimarantaa eri puolilla Hankoa. Kaupungin eteläisillä rannoilla, joilla etelätuuli puhaltaa, on lämmin uimavesi. Alla on lueteltu vain yleisiä uimarantoja, muita rantoja voit tarkastella karttapalvelusta.

Uimarantojen hoito:

Uimarantojen turvallisuutta ja uimaveden laatua valvotaan kuluttajapalveluiden
turvallisuudesta ja terveydensuojelusta annettujen säädösten perusteella. Lisäksi tarkastetaan rannan siisteys, jätehuolto ja leikkivälineiden kunto. Rannoilta poistetaan ylimääräistä levää traktoreilla uimakauden aikana.

Kaupunginhallitus päätti helmikuussa 2020 julistaa kaupungin yleiset uimarannat savuttomiksi. Ethän heitä tupakantumppeja maahan, kiitos!

KAUPUNGIN YLEISET EU-RANNAT:

Plagen – iloinen karuselliranta

Plagenin uimaranta on lapsiperheiden suosiossa. Ranta on matala, ja etelän puoleisilla tuulilla vesi voi olla hyvin lämmintä. Suositulla rannalla on leikkipaikka, lentopallokenttä ja ainutlaatuinen vesikaruselli. Rannalla on uimakoppeja, wc sekä rantakahvila.

Bellevue – luonnonkaunis Kolalahti

Bellevue on matala ja rauhallinen hiekkaranta Plagenin itäpuolella. Etelätuulilla Kolalahden vesi voi olla hyvin lämmintä. Rannalla on uimakoppeja ja wc. Ranta jatkuu idän suuntaisesti Långsandan luonnonsuojelualueena Neljän Tuulen Tuvalle asti.

Tulliniemi Etelä – upea hiekkadyyniranta

Tulliniemen ranta on tuulinen hiekkadyyniranta. Kahvilan edustalla oleva ranta on varattu uimareille. Uimarannasta vähän kauempana lännessä on lankonki. Rannalla on uimakoppeja ja wc. Uimarannan pysäköintipaikka on Vapaasataman edustalla oleva iso pysäköintialue. Esteetön 2 auton pysäköintialue on lankonkin alkukohdassa rannalla (huom! vain esteetöntä pysäköintiä varten).

Slaktis – Tulliniemi pohjoinen

Slaktis on pieni, lapsiystävällinen ja hankolaisten suosima uimaranta. Pohjoisten tuulten vallitessa vesi voi olla lämmintä. Rannalla on  2 uimakoppia sekä wc. Kaupungin uimakoulu järjestetään vuosittain tällä rannalla.

Märsan ja hyppytorni

Märsanranta on matala, luonnonkaunis ranta. Pohjoisilla tuulilla tämä on lämminvetinen ranta. Rannalla voi myös ihailla auringonlaskua iltauinnin aikana. Rannalla on uimakoppi ja wc. Lähellä on myös valvottu hyppytorni, joka on avoinna päivittäin kesäkauden ajan.

Lappohja

Lappohjan ranta on ennen kaikkea uimiseen ja auringonpaisteessa lekotteluun soveltuva hiekkaranta. Suojaisan rannan vesi voi olla ajoittain hyvinkin lämmintä. Rannalla on uimalaituri, uimakoppi ja wc. Uimarannan pysäköintialue on ylempänä, kävelytien päässä.

 

Yleiset uimarannat:                   

 • Bellevue, Appelgrenintie 16
 • Plagen, Appelgrenintie 12 b
 • Märsan ja
  hyppytorni, Lillmärsanintie 66 ja Lillmärsanintie 86
 • Tulliniemi etelä
 • Slaktis – Tulliniemi pohjoinen  
 • Lappohja, Satamarinne    

 Pienet yleiset uimarannat:

 • Silversand, Lähteentie 21
 • Hangonkylän
  uimaranta ja invalaituri, Hangonkylän kalasatama
 • Regattaranta 

  Muut rannat:

 • Casinon ranta
 • Neljän Tuulen Tuvan ranta