Siirry sisältöön

Tulliniemen pohjoinen luontopolku

 
Hylky Tulliniemi
 
 

Luontopolku avattiin yleisölle 19.5.2014. Käyntikertoja luontopolulle on jo 2017 kesään mennessä kertynyt noin 60.000 polulle asennetun laskurin mukaan. Luontopolun varrelle on sijoitettu 15 infotaulua, jotka
kertovat vierailijoille alueen arvokkaasta luonnosta sekä merenkulkuun ja sotahistoriaan liittyvästä kulttuuriperinnöstä.

Luonnonkaunis Tulliniemi sijaitsee tärkeän merireitin varrella. Suojaisat väylät ja välitön avomeriyhteys ovat kautta aikojen tehneet Hankoniemestä halutun tukikohdan. Noin 6,7 kilometriä pitkä polku soveltuu
lapsiperheille, mutta ei liikuntarajoitteisille. Polun alkuosa on helppokulkuinen, mutta loppuosa kallioineen on paikoin jyrkkää ja voi olla sateisella säällä liukas. Luontopolku kulkee luonnonsuojelualueella ja alueella saa liikkua ainoastaan merkittyä polkua pitkin.

Aikaisempi toiminta Tulliniemellä on mahdollisesti aiheuttanut maaperän likaantumista. Tämän vuoksi kasveja, sieniä ja marjoja ei kannata kerätä merkityllä alueella (polun keskivaiheilla oleva aidattu parakkialue.)

Pysäköintipaikka

Katso luontopolun ja uimarannan pysäköintipaikka kartalta:
https://map.hanko.fi/link/bgB1q