Siirry sisältöön

Yleisten alueiden tilapäinen käyttö ja sen maksu

Ohjeistusta yleisten alueiden tilapäisen käytön rakennustoimenpiteisiin ja muihin töihin on täsmennetty.

Hangon kaupungin Kuntatekniikka hallinnoi, ylläpitää ja rakentaa yleisiä katu- ja puistoalueita. Näitä alueita yksityishenkilöiden ja yritysten on mahdollista vuokrata tilapäiseksi työmaa-alueeksi. Tilapäisiä töitä ovat esimerkiksi sellaiset rakennus- tai nostotyöt, kiinteistöremontit, muutot, lumenpudotukset sekä elokuva- ja tv-tuotanto, joita varten yleiselle alueelle on tarvetta sijoittaa esimerkiksi rakennusteline, työskentelytila, nostolaite, vaihtolava, kontti tai parakki.

Yleisten alueiden tilapäinen käyttö on luvanvaraista, jotta vältettäisiin yhteentörmäykset muun muassa kaupungin infratöiden kanssa. Lisäksi alueen vuokraamiselle on määritetty taksa, joka koostuu vuokratun alueen koosta ja vuokra-ajan pituudesta. Alle 1 vuorokauden ajasta ei veloiteta.

Lupahakemus on tehtävä vähintään 7 vuorokautta ennen suunniteltua työn aloittamista. Yleisten alueiden tilapäisen käytön voi aloittaa vasta, kun Tekninen ja ympäristövirasto on antanut luvan, ja siinä annetut ehdot työn aloittamiselle on täytetty. Toimenpidettä varten virasto antaa lupanumeron ja lupakyltin, joka on kiinnitettävä näkyvälle paikalle varatulla alueella, esimerkiksi rakennustelineeseen tai työmaa-aitaan.

Uusi käytäntö ja taksat astuvat voimaan 1.1.2024

Toimita hakemuksesi osoitteeseen:  aluekayttoluvat(avautuu uuteen ikkunaan)@hanko.fi

Liitä hakemukseen:

-Hakijan vastuuhenkilön nimi ja puhelinnumero

-Laskutusosoite

-Haettavan alueen osoite ja pinta-ala, tarvittaessa karttaliite

-Haettava ajanjakso alku ja loppu pvm

-Kuvaus tehtävästä työstä, tarvittaessa liitekuvia ja -selostus

Lisätiedot: Kuntatekniikkaosasto

Liite 1

Yleiset taksat hinnasto 2024 lähtien (pdf) (6.3 KB)(avautuu uuteen ikkunaan)

Liite 2

Yleiset taksat Esimerkki 2024 (pdf) (44.6 KB)(avautuu uuteen ikkunaan)