Siirry sisältöön

Puisto Asematorilla on suunniteltu japanilaistyyliseksi Kirsikkapuistoksi.

Kirsikkapuut joita suunnitellaan istutettavaksi puistoon ovat lajiketta Rusokirsikka Prunus sargentii. Rusokirsikka on Hangon olosuhteissa ja yleisesti kestävä kirsikkalaji. Pikkupuut istutetaan puiston reunoille ryhmittäin. Puistoon on toivottu myös havupuita ja -kasveja, koska kirsikkapuut kukkivat niin lyhyen ajan. Kirsikkapuiden lisäksi puistoon istutetaan kuusia ja matalia havukasveja ryhmittäin sekä myös koristeomenapuita.

Kookkaita olemassa olevia puita ei kaikkia säästetä, vaan esimerkiksi osa koivuista jotka jäävät pysäköintipaikan alle poistetaan ja keskellä oleva iso koivu, mahdollisesti joitain pienempiä puita korvataan myös uudemmilla puilla.

Puiston keskiosaan on suunniteltu korotettu Istutusalue ja sen vierelle perennaistutusalueita. Keskiosaan on suunniteltu myös levähdyspenkkejä sermeillä. Pyöreään istutusalueeseen Istutetaan Japanilaistyyliseen puistoon ja kirsikkapuistoon sopivia hillittyjä kasveja Ja sipulikukkia. Vanhan istutuspaikan tilalle suunnitellaan hoidettava kukkaniitty.


Myös esteettömyyteen kiinnitetään puistossa erityistä huomiota: kulkuväylät tehdään riittävän leveiksi ja helposti kuljettaviksi. Kulkuväyliä ei asfaltoida mutta niihin tehdään kova sorapinta, jota pitkin on helppo pyöräillä tai kävellä. Kulkuväylille lisätään myös valaistus.

Puiston luoteisosaan rakennetaan matala vesi- tai kiviallas, jossa on Japanilaistyyliset puiset astinlankut. Allas koristellaan luonnonkivillä ja erilaisilla puistoon sopivilla kasveilla.

Tutustu alla olevaan puistosuunnitelmaan.