Siirry sisältöön

Kantakartta digitaalisena vektori-muodossa

Kantakartassa on sama sisältö kuin kaavan pohjakartassa. Kantakartta tarjotaan digitaalisesti vektorimuodossa ja tarkistetaan maastossa ennen toimitusta. Kantakarttaa sähköisessä muodossa voit tarvita esimerkiksi kun olet laatimassa sähköistä asemapiirrosta rakentamista varten. Kantakartan löydät myös kaupungin avoimesta karttapalvelusta ja on sieltä saatavana maksutta ja rajapinnan kautta.

Tietoa sisällöstä

Numeerinen kartta-aineisto sisältää pohjakartan ja kiinteistörajat. Kartta-aineiston koordinaattijärjestelmä on ETRS-GK24 ja korkeusjärjestelmä N2000. Kartta-aineistoa ylläpidetään digitaalisena vektorimuotoisena (DGN) MicroStation StellaMap-ohjelmistolla mittausluokassa 1 (JHS 185). Kiinteistörajoja ja pohjakarttaa ylläpidetään jatkuvasti. Paikkatietohakemistosta löytyy pohjakartan metatiedot. Hangon kaupunki ylläpitää kartta-aineistoa taajama-alueilla sekä osassa haja-asutusaluetta (katso kartta-aineiston kattavuus meidän avoimesta karttapalvelusta). Kartta-aineistoa voi tilata esimerkiksi asemapiirroksen laatimista varten. Kartta-aineisto toimitetaan ilman korkeustietoja (2D muodossa).

Tilausohjeet

Kartta-aineistotilaukset tehdään sähköpostitse.

Tilauksessa pyydämme ilmoittamaan seuraavat tiedot:

  • Osoite ja kiinteistötunnus tai aluerajauskartta
  • Tilaajan nimi ja yrityksillä y-tunnus sekä yhteyshenkilö
  • Mahdollinen laskun/ tilauksen viite
  • Laskutusosoite ja maksajan nimi mikäli eri kuin tilaaja

…sekä missä muodossa kartta-aineisto toimitetaan:

  • Tiedonsiirtomuoto: DGN tai DWG
  • Tiedonsiirtoväline: sähköposti tai USB -muistitikku

Hinnat

Digitaalisen vektorimuotoisten kartta-aineiston hinnat ovat:

~ 2 ha alue perusmaksu 26,00 € + alv

> 2 ha alue perusmaksu 26,00 € (2 ha) + 2 ha ylittävältä alueelta
3,90 € /ha + alv

Hinnat ovat yhden aineiston luovutushintoja, jotka oikeuttavat tallentamaan aineiston yhdelle työasemalle ja käyttämään sitä siinä. Asiakas sitoutuu olemaan luovuttamatta aineistoa kolmannelle osapuolelle sellaisenaan tai muunnellussa muodossa ilman maankäyttöosaston lupaa (ei koske tulosteita). Julkaisuun vaaditaan erillinen lupa.

Kartta- ja paikkatietotuotteiden hinnasto (pdf)

Toimitusajat

Kartta-aineistotilaukset käsitellään saapumisjärjestyksessä ja toimitusaika on yleensä 1-2 viikkoa. Kartta-aineiston ajantasaisuus tarkistetaan maastossa ja päivitetään tarpeen mukaan ennen aineiston toimitusta.

Pohjakarttaa tarjotaan ilmaiseksi ja heti saatavana rasterimuotoisena WMS-palvelun kautta osoitteessa: https://map.hanko.fi/wms/

WMS-palvelun kautta ladatun pohjakartan ajantasaisuutta ei tarkasteta. Maankäyttöosasto ei vastaa WMS-palvelun kautta ladatun pohjakartan virheistä ja puutteista. Ilmoitathan meille, jos aineistossa on virheellisiä tietoja tai puutteita niin pystymme korjamaan ne!

Tilaukset ja lisätiedot:

Hellgren Daniela

paikkatietoinsinööri

Maankäyttöosasto

Puhelinaika 9 – 11.30

040 135 9284