Siirry sisältöön

Elintarvikevalvonta

Elintarvikevalvonta valvoo toimijoiden, toimitilojen ja pakkausmerkintöjen laillisuutta. Tutkimme myös epäiltyjä ruokamyrkytysepidemioita oppiaksemme tapahtuneesta.

Kuluttajan on mahdollista seurata valvonnan tuloksia esim. tarkastusten jälkeen tehtävien Oiva-raporttien kautta. Ruokavirasto ylläpitää palvelua, joka löytyy osoitteesta www.oivahymy.fi(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun).

Valvonnasta päättää yleisellä tasolla Eteläkärjen ympäristöterveyslautakunta, viranhaltijat vastaavat taas hyvin pitkälle käytännön valvonnasta. Yleistä tietoa valvonnasta voi lukea valvontasuunnitelmastamme (avautuu uuteen ikkunaan)ja lautakunnan päätöksiä voi lukea täältä(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun).

Jos haluat välittää havaintoja elintarviketoiminnasta tai antaa palautetta työstämme, voit kirjoittaa meille vastinejärjestelmämme(avautuu uuteen ikkunaan) kautta. 

Yrittäjän tulee ilmoittaa toiminnasta, tai hakea hyväksyntää toiminnalle. Ilmoitus tehdään suoraan kuluttajille suunnatusta toiminnasta (myös leipomot).

Hyväksyntä tarvitaan jos toimija käsittelee eläinperäisiä elintarvikkeita ja harjoittaa yritysten välistä toimintaa. 

Elintarvikevalvonta valvoo toimijoiden, toimitilojen ja pakkausmerkintöjen laillisuutta. Tutkimme myös epäiltyjä ruokamyrkytysepidemioita, oppiaksemme tapahtuneesta.

Tarvittavia ohjeita ja lomakkeita löydät täältä. Myös Ruokaviraston sivuihin kannattaa tutustua, niihin pääset täältä(siirryt toiseen palveluun)!