Siirry sisältöön
Lapset leikkivät puistossa

Perhepäivähoito

Perhepäivähoito on hoitomuoto perheille, jotka haluavat pienen lapsiryhmän

Perhepäivähoidossa lapsia hoidetaan hoitajan kotona. Tavoitteena on luoda lapselle kiireetön ja turvallinen hoitopäivä.

Perhepäivähoito tarjoaa lapselle turvallista, yksilöllistä ja iänmukaista varhaiskasvatusta. Yhteistyö huoltajien kanssa korostuu perhepäivähoidossa.

Perhepäivähoidon sisällöllistä toimintaa ohjaavat perhepäivähoidon toimintasuunnitelma, Hangon kaupungin varhaiskasvatussuunnitelma sekä lapsen oma varhaiskasvatussuunnitelma. Jokaiselle lapselle laaditaan yhdessä huoltajan kanssa lapsen oma varhaiskasvatussuunnitelma. Pienessä ryhmässä lapsi tulee huomioiduksi yksilönä ja hänelle kehittyy myönteinen minäkuva.

Perhepäivähoidon tärkeimmät toimintamuodot ovat leikki ja ulkoilu. Leikin kautta lapsi oppii monipuolisesti arjen taitoja oman läheisen hoitajan ohjauksessa ja ulkoilu kuuluu perhepäivähoidon jokaiseen päivään.

Hoitajan työaika muodostuu lasten hoitosopimuksen perusteella. Perhepäivähoitajan sairastuessa tai ollessa lomalla lapsella on mahdollisuus saada varahoitopaikka päiväkodissa.

Perhepäivähoitoon haetaan sähköisellä haulla siirry eAsiointiin(siirryt toiseen palveluun)

Perhepäivähoidon toiminta

Onnellisia lapsia.

Vähän aikaa sitten on käyty keskustelua mahdollisesta ulkoilupäiväkodista Hankoon. Me haluamme nostaa tässä esille perhepäivähoidon toimintaa. Olemme ulkona lasten kanssa monta tuntia päivässä ja useimmiten menemme metsään tai rantaan. Joskus löydätte meidät leikkipuistoista. Olemme joka päivä ulkona luonnossa, seuraamme vuodenaikojen vaihtelua jne. ja meillä suunniteltuna erilaisia toimintoja ja tapahtumia lapsille. Voimme istua puun alla ja lukea satuja tai pitää siinä lauluhetken. Jumppahetket lasten kanssa onnistuvat mainiosti metsässä. Me olemme ulkona säällä kuin säällä vuoden ympäri. Välillä laitamme eväsrepun selkään ja opetamme lapsille, että roskat kerätään mukaan kotiin ja että luontoa tulee kunnioittaa ja suojella. Jotkut meistä ovat käyneet Metsämörri/Metsänuppuset-koulutuksen ja hyödynnämme sitä paljon työssämme lasten kanssa. Uskallamme väittää, että perhepäivähoidossa olevat lapset ovat onnellisia lapsia!

Ystävällisin tervesin Laila, Sari Towe ja Mia.

Lisätietoa perhepäivähoidon palveluista antaa:

Ekebom Hanna

Päiväkodin johtaja

Varhaiskasvatus

040 743 5216

Rantanen Tea

Päiväkodin varajohtaja

Varhaiskasvatus

040 135 9453

Mannström Birgitta

varhaiskasvatusjohtaja

Varhaiskasvatus

040 159 5180

Österlund Carina

toimistosihteeri

Varhaiskasvatus

040 135 9497

Perhepäivähoidon lapsia rannalla