Siirry sisältöön

Palkintojenjakotilaisuus 13.3.2024

Uutiset 14.3.2024

Kulttuuripalkinnot 2023

Kulttuuripalkinto jaettiin Tapio Kekkoselle pitkästä työstään valokuvaajana, ja joka aktiivisesti jakaa tunnelmia Hangosta sosiaalisessa mediassa.

Vuoden nuori kulttuuritoimija on Hilla Wiinamäki. Hilla on lahjakas sellisti, joka innostaa ja intohimoisesti kehittää taitojaan omassa taidelajissaan.

Liikuntapalkinnot 2023

Vuoden urheilija

Vuoden urheilijaksi valitaan käsipalloilija Miska Henriksson (BK-46, Karjaa), joka kaudella 2022-2023 voitti SM-kultaa miesten käsipalloliigassa. Aikaisemmin kaudella, hän voitti myös Suomen Cup:in BK-46:n kanssa. Yhtenä joukkueen tukipelaajana, hänellä oli tärkeä rooli joukkueen menestyksessä ja kaudella 2022-2023 hänet valittiin käsipalloliigassa vuoden puolustajaksi. Hän kuului kaudella 2022-2023 myös miesten maajoukkueen kantaviin voimiin. Maajoukkue pelasi viime vuonna sekä MM- että EM-karsinnoissa. Hänet palkitaan 500 €:n stipendillä ja diplomilla.

Vuoden nuori urheilija

Vuoden nuoreksi urheilijaksi valitaan voimanostaja Liam Biström (Hanko Power Team). Hän voitti vuonna 2023 kultaa SFI:n mestaruuskilpailuissa (M18) sekä penkkipunnerruksessa että klassisessa voimanostossa. Lisäksi hän voitti SM-hopeaa klassisessa voimanostossa, sijoittui sijalle 10 junioreiden (M18) MM-kilpailuissa Romaniassa ja sijalle 11 junioreiden (M18) EM-kilpailuissa Unkarissa. Hänet palkitaan 300 €:n stipendillä ja diplomilla

Vuoden joukkue

Vuoden joukkueeksi valitaan HIK Pingiksen edustusjoukkue. HIK Pingis voitti kaudella 2022-2023 1-divisioonan ja nousi vuonna 2023 mestaruussarjaan. Joukkueessa pelasivat Marina Donner, Christian Mattsson ja Johan Pettersson. Valmentajana toimi Stefan Långström. Mestaruussarjan syyskierroksen jälkeen HIK Pingis oli sijalla 5. (8 joukkuetta). Joukkueen kokoonpano on pysynyt samana. Marina Donner voitti vuonna 2023 naisten Suomen mestaruuden sekä 40-vuotiaiden maailmanmestaruuden. Donner ja Pettersson ovat tämän lisäksi sekanelinpelin Suomen mestareita. Joukkue palkitaan 400 €:n stipendillä ja diplomilla.

Vuoden valmentaja

Vuoden valmentajaksi valitaan Tiina-Ira Huttunen (HAIK), joka valmensi Diamonds-tyttöjä menestyksekkäästi vuonna 2023. Diamonds saavutti keilaohjelmalla rytmisen voimistelun korkeimmassa sarjassa (A-sarja) kultaa sekä Helsingissä että Imatralla. Lisäksi joukkue saavutti  muitakin kärkisijoja joukkuvoimistelun SM-sarjassa ikäryhmässään (12-14-vuotiaat ja junior A-sarja). Tiina-Ira Huttusella on laaja rytmisen voimistelun ja joukkue- voimistelun lajituntemus ja hän on usean vuoden ajan osallistunut aktiivisesti lajikulttuurin kehittämiseen, sekä paikallisesti että kansallisesti. Hän on omalla panoksellaan tehnyt Hangon voimistelun ja ennen kaikkea seuran tunnetuksi laajemmissa piireissä. Hänet palkitaan 300 €:n stipendillä ja diplomilla.

Vuoden teko

Vuoden teko kunnianosoituksen saa FC HIK, joka osallistui tekonurmikentän rakentamiskustannuksiin merkittävällä summalla. Aloite tekonurmikentän rakentamiseen oli lähtöisin FC HIK:ltä. Hanke valmistui aikataulussa marraskuussa 2023 ja se on Hangon ensimmäinen täysimittainen tekonurmikenttä. Seura palkitaan 300 €:n stipendillä ja diplomilla.

Vuoden kunniamaininta

Vuoden kunniamaininnan saa Liisa Wickman (Hejdi r.f.), joka on toiminut Hejdissä 1960-luvulta lähtien voimistelijana, johtajana ja puheenjohtajana vuosina 1987-1996 sekä 2000-2001. Liisa on ollut myös NÅID:n länsialueen hallituksen jäsen. Hän on aina pitänyt tärkeänä sitä, että Hejdi r.f. osallistuu liiton voimistelufestivaaleihin ja hän oli mukana järjestämässä Hangon voimistelufestivaaleja vuonna 1986, jossa hän toimi myös hankolaisten lasten ohjaajana. Hejdi r.f. sai 1980-luvulla huomattavasti lisää jäseniä ja Liisa oli mukana uudistamassa toimintaa ja laajentamassa liikuntatarjontaa mm. perhevoimistelun ja lapsiryhmien kautta, joka lisäsi jäsenmäärää. Hän johti myös vanhemmille kohdennettuja ryhmiä ja hänen periaatteensa onkin aina ollut, että tarjonnan pitää vastata kysyntään. Liisa on osallistunut myös suuriin kansainvälisiin voimistelutapahtumiin sekä Hejdi r.f.:n kanssa että myös tanssiryhmä Isadoran kanssa, joka on osa GFH:ta. Seuratoiminta on aina ollut osa Liisan ja perheen elämää ja hän on edelleen aktiivinen jäsen ja voimistelija sekä osallistuu myös Hangon 2024 voimistelufestivaalien järjestämiseen. Hänet palkitaan 500 €:n stipendillä ja diplomilla.