Siirry sisältöön

EKERÖN VEDENOTTAMOSTA RAASEPORISSA LÄHTEVÄ VESI EI TÄYTÄ LAATUTAVOITTEITA

Uutiset 23.2.2024

Rutiininäytteenotossa on ilmennyt, että Tammisaaren Ekerön vedenottamon lähtevän veden kokonaispesäkemäärä on 2 800 pmy/ml. Bakteerimäärä poikkeaa normaalitasosta ja aiheuttaa näin poikkeaman laatusuosituksista. Ulosteperäisestä saastumisesta kertovia kolimuotoisia bakteereja ei ole todettu. Ekerön vedenottamon vesi sekoittuu verkostossa muihin vesiin, joten on vaikea arvioida kuinka suuret poikkeamat laatusuosituksista ovat yksittäisille käyttäjille. Raaseporin vesi lähettää vielä tänään tekstiviestit tilanteesta Ekerön vedenottamon lähimmille asiakkaille.

Vedenkäyttäjiä kehotetaan varmuuden vuoksi keittämään talousvetensä Dragsvikin, Langansbölen ja Horsbäckin alueilla. Uusia näytteitä otetaan vielä tänään ja tulosten odotetaan valmistuvan maanantain 26.2.2024 aikana. Raaseporin vesi huuhtoo myös verkostoa varmuuden vuoksi.

Lisätietoja annetaan maanantaina 26.2.2024

Ajankohtaista