Siirry sisältöön

Siipikarjan ja vankeudessa pidettävien lintujen ulkonapitokielto

Uutiset 26.7.2023

Lintuinfluenssan tartuntavyöhykettä on laajennettu muun muassa Uudenmaan maakuntaan taudin leviämisen estämiseksi siipikarjaan ja vankeudessa pidettäviin lintuihin.

Tartuntavyöhykkeellä on siipikarja ja muut vankeudessa pidetyt linnut pidettävä sisätiloissa tai niiden aitaus on peitettävä riittävän tiheällä verkolla, jotta luonnonvaraiset meri- tai petolinnut sekä lokit ja varikset eivät joudu kosketuksiin niiden kanssa. Lintuja hoidettaessa on käytettävä suojavaatetusta ja huolehdittava käsihygieniasta. Ulkopuoliset vierailijat eivät ole sallittuja tiloissa, joissa on siipikarjaa tai vankeudessa pidettyjä lintuja.

Tartuntavyöhyke lakkautetaan, kun Ruokavirasto arvioi, ettei sille ole enää tarvetta lintuinfluenssan leviämisen estämiseksi. Vyöhykkeen lakkauttamisesta tiedotetaan erikseen.

Luonnonvaraisten lintujen ja yksittäisten kuolleiden petolintujen joukkokuolemat Hangossa, Inkoossa ja Raaseporissa tulee ilmoittaa valvontaeläinlääkärille (puh: 040 135 9225 tai vet@symi.fi).

Jos siipikarjalla havaitaan lintuinfluenssan oireita, kuten veden ja rehun kulutuksen tai munantuotannon vähenemistä, on ilmoitettava asiasta valvontaeläinlääkärille.

Lue lisää tartuntavyöhykkeen laajentamista koskevasta päätöksestä ja siihen liittyvistä toimenpiteistä Ruokaviraston verkkosivuilta.(siirryt toiseen palveluun)

Ajankohtaista