Siirry sisältöön

Symiblogi 46 11/2022 Tervehdys Ahvenanmaan terveydensuojelusta!

Blogit 28.11.2022

Ilahduin kovasti, kun esihenkilöni kertoi minun pääsevän tutustumiskäynnille Eteläkärjen ympäristöterveyteen tervehtimään heidän terveydensuojelutarkastajiaan! Olen vastikään astunut terveydensuojelutarkastajan virkaan Ahvenanmaan ympäristö- ja terveydensuojeluviranomaisessa, Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet:ssä, eikä täällä ole kollegoita, joilla olisi täysin sama tehtävä kuin minulla. Edeltäjäni lopetettua virassa ennen aloittamistani, on minulle arvokasta saada seurata kokeneita tarkastajia työssään.

Kahden intensiivisen päivän aikana sain osallistua majoitustoiminnan, päiväkodin ja vanhainkodin tarkastuksiin. Oli helpottavaa todeta, että työ tuntui tutulta, mutta samalla oli opettavaista huomata monenlaisia pieniä vinkkejä ja hienouksia, joita voin käyttää tullakseni paremmaksi tarkastajaksi. Käytin tilaisuutta hyväkseni kysyäkseni mahdollisimman paljon. Keskustelimmekin arvioinneista, tarkastuspöytäkirjojen kirjoittamisesta, omavalvonnasta, valituksista ja monesta muusta.

Opin myös uuden sanan. ”Peflett” (pefletti) tarkoittaa istuinalustaa (erityisesti saunassa käytettäväksi, luullakseni), jos minun lisäkseni on muitakin, jotka eivät ole tästä koskaan kuulleetkaan.

Käynnin suurin hyöty on kuitenkin vielä jäljellä. Se tulee siitä, että nyt tunnen terveydensuojelutarkastajia, joihin voin olla yhteydessä kysyäkseni ja jutellakseni tarpeen mukaan. Se tulee olemaan tarpeen terveydensuojelun ollessa laaja ja jännittävä ala, jota olen vasta alkanut opettelemaan. Tämän myötä haluan suunnata isot kiitokset Inkolle ja Johannalle ja kaikille muille Eteläkärjen ympäristöterveydessä että sain tulla tervehtimään ja että sain niin hienon vastaanoton.  Toivon, että puhelin- ja mailikontaktien lisäksi myös näemme toisemme uudestaan, vaikka Ahvenanmaalla, jonne olette sydämellisesti tervetulleita!

Cecilia Åsgård

Miljöskyddsinspektör/ympäristönsuojelutarkastaja, Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet:ssa joka odottaa paluutaan Tammisaaren vanhaan kaupunkiin lämpimämpänä ja valoisampana ajankohtana!

Tekstin on vapaasti kääntänyt ruotsista Katianna Kuula

Ajankohtaista