Siirry sisältöön

Symiblogi 16, 6/2020: Kun kauneushoitolan paperit ovat kunnossa on se kaunista luettavaa!

Blogit 10.6.2020

Kun perustat uuden toiminnan on paljon ajateltavaa ja muistettavaa, paperityötä kertyy aika lailla. Mikäli perustat kauneushoitolan sinun tulee myös esimerkiksi muistaa tehdä ilmoitus terveydensuojeluviranomaiselle. Terveydensuojelulaissa on luettelo eri toiminnoista, joista tulee tehdä ilmoitus ja näiden joukossa on mm kauneushoitolat.

Olen huomannut, että tämä on asia, joka välillä unohtuu ja ajattelin että pieni muistutus voi olla paikallaan.

Ilmoitus tulee jättää hyvissä ajoin ennen toiminnan aloittamista. Toiminta ilmoitetaan täyttämällä ja palauttamalla ilmoituslomake, joka löytyy Eteläkärjen ympäristöterveyden kotisivuilta. Kun toiminta on ilmoitettu tarkoittaa se,  että terveydensuojeluviranomainen on tietoinen siitä ja myös valvoo sitä esimerkiksi tekemällä tarkastuksia. Jos useampi toiminnanharjoittaja toimii samoissa tiloissa, tulee jokaisen tehdä oma ilmoitus.

Minkä tyyppinen toiminta lasketaan kauneushoitolaksi? Esimerkiksi paikat joissa tehdään vartalo-, käsi- ja kasvohoitoja, jalkahoitoja (ei jos ilmoitettu Valviraan), ripsipidennyksiä, ripsien- ja kulmien värjäämistä, kuppausta, lävistyksiä, tatuointeja ja akupunktiota (ei lääketieteellinen). Jos sinulla on ainoastaan kampaamotoimintaa sinun ei tarvitse tehdä ilmoitusta. Hierontatoiminnastakaan ei tarvitse tehdä ilmoitusta.

Jos joltakulta nyt tuntuu, että oma toiminta on jäänyt ilmoittamatta, tee ilmoitus mahdollisimman pian, tai ota yhteyttä niin selvitämme asian yhdessä. Koska onhan se mukavaa, kun tietää, että toiminnan paperit ovat kunnossa?

Johanna Holmberg

kirjoittaja on terveystarkastaja, joka valvoo myös kauneushoitoloita

Ajankohtaista