Siirry sisältöön

Symiblog 14, 4/2020: Lähestyvä lämpö ja rajoitettu elämä

Blogit 28.4.2020

Toimijoiden, kuluttajien ja viranomaisten elämää rajoituksien alla

Toimijat alueella ovat osoittaneet mahtavan joustavuus- ja sopeutumiskykynsä COVID-19:n synnyttämässä tilanteessa. Toivomme että kaikki toimijat muistavat, että annamme vastauksia niihin kysymyksiin, joita voivat syntyä kehitettäessä toimintaa kriisin selviytymiseksi.

Myös yksityishenkilöiden vastuu kasvaa poikkeuksellisina aikoina, sekä kun tulee elintarvikkeiden hankkimiseen, että elämässä yleensä. Toimijoiden tulisi aina antaa tietoja elintarvikkeiden sisällöstä – joten muista kysyä! Muut allergeenirintaman tilanteet, jotka vaativat enemmän kuluttajilta, ovat elintarvikkeiden kotiinkuljetus kaupoista; jos haluamasi tuote on loppunut ja vaihdettava tai jos syntyy tilanne, jossa otetaan (laillisesti!(siirryt toiseen palveluun)) puutteellisesti merkittyjä tuotteita varmuusvarastoilta – muista huolellisesti kertoa tarpeistasi ruoan toimittajalle.

Rajoituksista huolimatta ympäristöterveyden toiminta jatkaa normaalein tavoin, hieman muokattuna toki. Tarkastukset tehdään riskiarviointien perusteella, jotka ovat päivitettyjä vastaamaan nykyistä tilannetta ja niihin tarkastuksiin mihin käynti on tarpeellinen, on suojavarustus päivitetty. Keräämme myös yksityishenkilöille ja yrittäjille alaan liittyviä ajantasaisia viranomaistietoja verkkosivuillassamme.

”Ruoka-asioiden” lisäksi ei ikinä ole pahaksi käyttää järkeään – muista pestä kädet usein, sekä ennen kaupan käyntiä, että sen jälkeen ja kun tulet kotiin.  Käytä tarvittaessa desinfiointiainetta, kun vedät wc:n niin sulje sen kansi ja jos sinulla on oma kaivo – muista tarkistaa veden laatu talven sateiden jälkeen.

 Tästä kaikesta huolimatta on kevät ja lämpimät ilmat tulossa ja meidän laajalla alueellamme on paljon nautittavaa, kunhan muistaa turvaetäisyydet.

Saranna Sandström

Terveystarkastaja, joka vastapainona epävarmuudelle alkoi vaeltaa poikkeusajan aikana

Ajankohtaista