Siirry sisältöön

Symiblogi 9, 2/2020 Kuuleminen, mitä kummaa?

Blogit 5.2.2020

Oletko saanut kuulemisen? Tervetuloa joukkoon laajaan! Ja onneksi olkoon, olet juuri saanut nauttia siitä tosiasiasta että yhteiskuntamme on vakaa ja sillä on toimiva hallinto. Ainahan on parempi tulla kuulluksi, kuin jäädä kuulematta, eikö vain?

Siitä riippumatta oletko saanut kuulemisesi osana pöytäkirjaa tai erillisenä kirjeenä, nyt on sinun aikasi toimia! Kerro valvonnalle mitä sinulla on sanottavaa, miten tämän saisi toimimaan ja lisää vielä kaikki tietosi, jotka voivat auttaa asiassa. On toimittava nyt eikä joskus!

Valvonta on voinut lähettää kuulemisen, koska he ihmettelevät mitä on meneillään, josko sinulla on omia suunnitelmia puutteiden korjaamiseksi tai jotta voit antaa mielipiteesi saaduista tiedoista. Mikäli sinulla on jo itsellesi sopiva ratkaisu, kerro siitä vastineessasi. Toteutusaikataulun kera. Hyvän suunnitelman tai vakuuttavien tietojen ansiosta asia voi jäädä tähän.

Ennen pakkotoimenpiteitä, kuten määräyksiä, uhkasakkoja tai uhkasakkojen tuomitsemista lähetetään kuuleminen. Edellyttäen tietysti että  asialla ei ole niin kiire, että ihmiset voisivat sairastua kuulemiseen tarvittavan ajan aikana. Kuuleminen tulee silloin jälkikäteen. Mutta silloinkin se tulee. Tälläkin kertaa ratkaisu on sama, annan kuulua itsestäsi, anna tietoa, kerro ratkaisuistasi.

Tai sitten vähät välität kuulemisesta, jätät kirjeet avaamatta ja toivot, että asia katoaa itsekseen omaan masennukseensa. Mutta silloin et ole sanonut sanottavaasi ennen päätöksen tekoa ja voit vain miettiä miten tämä voi mennä näin pieleen.

Lisätietoja hamuavalle suosittelen hallintolakia(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) (erityisesti 34 §) kevyeksi iltalukemiseksi. Oikeusministeriön materiaali perustuslain oikeuksista(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) voi viihdyttää syvempää sisältöä kaipaavaa.

Katianna Kuula
Kirjoittaja on yksikön päällikkö sekä perustuslain ja hallintolain fanittaja

Ajankohtaista