Siirry sisältöön

Symiblogi 2, heinäkuu 2019. USKALLA KIELTÄÄ UIMINEN!

Blogit 8.7.2019

Puolet kesästä on mennyt, mutta onneksi kesä vielä jatkuu. Sää on ihana ja vierailu rannalla kuulostaa aika houkuttelevalta. Mitä sinun pitäisi ajatella sinä kuumana päivänä, kun pakkaat rantakassin ja menet rannalle?

Piknikin (mieluiten kylmäkassiin) ja kosteuspyyhkeiden lisäksi suurin palvelu lapsellesi on se, että käyt katsomassa vettä heti kuin tulet rannalle. Jos vesi ei näytä hyvältä ja puhtaalta, tai jos tunnet jotain outoa hajua, niin uskalla tehdä päätös olla uimatta juuri tällä paikalla tänään. Onneksi uimarannoissa on runsaasti valinnanvaraa! Muista myös tutustua uimarantojen ilmoitustauluihin, siellä on kävijöille tärkeää tietoa.

Jos olet käynyt uimapaikalla, luonnonrannassa (jossa lemmikkieläin voi olla mukana), on jälleen tärkeäa itse tarkastella vettä ennen uimista.  Jos vedessä kelluu joitakin outoja pilkkuja, ota mietintäpaussi äläkä anna eläinten juoda vettä.

Suomen rannat eivät ehkä näytä ihan etelä-Euroopan rannoilta, mutta kaikilla EU-mailla on samat laatuvaatimukset uimavedelle. European Bathing Water Quality in 2018-raportin (https://www.eea.europa.eu/publications/european-bathing-water-quality-in-2018)(siirryt toiseen palveluun) mukaan 84,7% Suomen yleisillä uimavesillä on erinomainen laatu… Ui turvallisesti ja ajatuksella!

Anne-May Sundström

Kirjoittaja on uimavesiäkin valvova terveystarkastaja

Ajankohtaista