Siirry sisältöön

Symiblogi 1, kesäkuu 2019

Blogit 27.6.2019

Olemme usein miettineet, että meillä olisi niin paljon kerrottavaa yrittäjille ja kuluttajille. Mielestämme viralliset tiedotteet eivät aina vie viestiä parhaiten perille. Tällä blogilla tahdomme kertoa arjestamme, asioista, jotka ovat lähellä sydäntämme ja ajankohtaisia.

Jokainen terveystarkastaja ja eläinlääkäri saa vuoronsa. Odotamme pohdintaa kaikesta mahdollisesta, eläimistä ihmisiin, talousvedestä ja terveydestä elintarvikkeisiin ja sivutuotteisiin. Hyppää kyytiin, toivomme että saat ideoita ja ajatuksia arkeesi!

Itse olen juuri istunut perusteellisen kurssin vesi- ja elintarvikevälitteisistä epidemioista. Olen jälleen vaikuttunut noroviruksen menestysstrategiasta ja salmonellan torjunnasta. Koko elintarvikeketjun hyvä työ ruoan käsittelyssä ja henkilökunnan terveyden huolehtimisesta, jotta saisimme puhdasta ja turvallista ruokaa on vakuuttavaa. Suomen riskikuvat poikkeavatkin eurooppalaisesta. Innokas lukija voi lukea eteenpäin Zoonoosikeskuksen sivuilta(siirryt toiseen palveluun) ja tarkastella ECDC:n* kuvaa tavallisista riskimikrobeista(siirryt toiseen palveluun) Euroopassa. Hyperinnokas voi tutustua EFSA:n** viimeisimpään raporttiin eläimistä siirtyvistä taudeista ja ruokamyrkytyksistä.(siirryt toiseen palveluun)

Omalta osaltani aion jatkaa käsien pesua juuri niin usein kuin jo tarhan tädit opettivat. Ja antaa vieraiden odottaa ruokaa mieluummin kuin ruoan vieraita.

Katianna
Kuula

Kirjoittaja on Eteläkärjen ympäristöterveyden yksikön päällikkö

*=Euroopan Unionin keskus tautien estämiseksi ja hallitsemiseksi
**=Euroopan Unionin elintarviketurvallisuusviranomainen

Ajankohtaista