Siirry sisältöön
Tapahtuma

Linturetki Hangon lintuasemalla – Tulliniemen alkukevät 3/3

Tämän retkisarjan kautta tutustutaan Tulliniemen alkukevään linnustoon. Kolme erillistä retkeä muodostavat kurssimuotoisen kokonaisuuden. Retkillä tutustutaan niin muutonseurantaan kuin levähtävien lintujen tarkkailuun, rengastustakin päästään seuraamaan mahdollisuuksien mukaan. Maalis-huhtikuun vaihde on otollista aikaa pikkuharvinaisuuksien, kuten kyhmyhaahkan tai avosetin havaitsemiseen. Ilmoittaudu mukaan yhdelle tai vaikka kaikille kolmelle retkelle! Seuraamme sunnuntaina 7.4. keskipäivän ajan (klo 10-13) muuttoa oppaan seurassa Tulliniemen eteläkärjen näköalakalliolta tavoitteena havaita petolintujen ja kurkien muuttoa. Tulliniemen saaristossa pesimälajistoon kuuluvan luotokirvisen, merikihun ja ristisorsan havaitsemiseen on hyvät mahdollisuudet. Aloitus klo 10.00 Tulliniemen eteläkärjen näköalakalliolta.
Hinta:
30€/aikuinen; 15€/lapsi (7-18v)
Järjestäjä:
Hangon lintuasema
Järjestäjän sähköposti:
opastukset@halias.fi
Ilmoittaudu tapahtumaan

Lisätietoja:
Aloitus Tulliniemen luontopolun eteläpään (Uddskatan) näköalakalliolla klo 10.00, paikalla jossa on kaksi retkipöytää. Aloituspaikalle on 3,7 kilometrin kävelymatka Tulliniemen parkkipaikalta luontopolkua pitkin. Aloituspaikan koordinaatit Googlen kartalla: 59.809605, 22.894245 Katso lisää kulkuyhteyksistä ja luontopolun kartta Metsähallituksen luontoon.fi -sivuilla: www.luontoon.fi/uddskatan/kartatjakulkuyhteydet

Tulliniemen luontopolku on paikoin hankalakulkuinen eikä sovellu liikuntaesteisille. Uddskatanin kalliot voivat olla sateella liukkaat, joten maastokelpoiset jalkineet suositeltavat. Opastus tapahtuu ulkona meren äärellä, joten suosittelemme säänmukaista pukeutumista. Huomioithan, että Uddskatanilla ei ole yleisö-wc:tä eikä juomavesipistettä. Lähin yleisövessa löytyy luontopolun varrelta alkumatkasta.

Tapahtumakalenteri