Siirry sisältöön

Matonpesupaikat

Matonpesupaikat sijaitsevat Hangonkylän satamassa ja Lappohjan satamassa. (Aukioloaika: 06-22). Matonpesupaikat avataan keväällä riippuen säästä toukokuussa ja suljetaan lokakuussa. Mattojen pesu merivedellä, käytä mielellään ympäristöystävällisiä pesuaineita!

Hangon kaksi matonpesupaikkaa ovat kaikkien kuntalaisten vapaasti käytettävissä ja niiden käyttö on maksutonta. Molemmilla matonpesupaikoilla on pesualtaita, mattomankeli ja kuivauspuomeja. Matonpesupaikkojen vedet johdetaan merestä ja mattojen pesuvedet johdetaan kunnan viemäriverkostoon. Ympäristöystävällisintä on pestä matot siihen tarkoitetulla viemäröidyllä matonpesupaikalla. Mattoja ei saa pestä meressä, järvissä eikä muissa vesistöissä – eikä maallakaan siten, että pesuvedet pääsevät suoraan vesistöön tai ojaan.

Mattojen pesu meressä ja järvissä likaa vesistöjä aiheuttaen mm. veden samentumista, rannan roskaantumista ja leväkasvuston voimistumista. Kaikkien matonpesijöiden viihtyvyyden takaamiseksi on tärkeää, että jokainen siistii käyttämänsä pesupaikan käytön jälkeen, sulkee hanat ja laittaa roskat roska-astiaan. Näin matonpesupaikat pysyvät käyttökuntoisina koko kesäajan. Matonpesupaikat on tarkoitettu vain mattojen pesuun ja ne ovat avoinna toukokuun alusta lokakuuhun, sääolosuhteiden mukaan. 

 
Matonpesulaitos Hangonkylässä