Siirry sisältöön
Valokuva kaupungintalon galleriasta. Taidetta ja keramiikkaa

Näyttelyt

Kulttuuripalveluilla on kaksi näyttelytilaa, jota vuokrataan paikallisille sekä kotimaisille taiteilijoille. Näyttelytilat ovat Kaupungintalon galleria sekä Hangon taidegalleria.

Kaupungintalon Galleria

Kaupungintalon galleria sijaitsee kaupungintalolla, Raatihuoneentori 5.

Ajankohtainen näyttely

Kesä rannoilla – Hanna Westman

Näyttely koostuu valokuvista, jotka Hanna Westman on kuvannut Hangon kesäisillä rannoilla. Kuvasarja on ylistys rantakallioille ja merelle. Ja männyille. Niin monille meistä hienointa Hangossa. Syy, miksi aina palaamme. Miksi kaipaamme takaisin, kun olemme poissa. Tai kun syystä tai toisesta emme voi olla täällä.

Karin Collins on hienolla tavalla kuvannut näitä tunteita talvi- ja jatkosodasta Hangossa kertovan trilogiansa kahdessa ensimmäisessä teoksessa ”Säilyt sydämessäin” ja ”Sun luonas kaipuuni on”. Otteita kirjoista on mukana näyttelyssä.

Hanna asuu ja työskentelee ekonomistina Helsingissä, mutta viettää paljon aikaa Hangossa, missä hän varttui. Hänellä on ammattitutkinto luontovalokuvauksesta Axxellista. Löydät Hannan kuvia hänen kotisivultaan hannawestman.com(siirryt toiseen palveluun). Karin on vuonna 2019 ilmestyneen esikoisteoksensa jälkeen julkaissut neljä kirjaa. Kaikilla kirjoilla on vahva yhteys Hankoon. Karin on varttunut Hangossa ja asuu jälleen täällä, usean ulkomailla vietetyn vuoden jälkeen. Löydät lisää Karinista täältä.(siirryt toiseen palveluun)

Aukioloajat

Maanantai-keskviikko 10-16
Torstai-perjantai 10-18
Lauantai-sunnuntai 11-18

Hangon taidegalleria

Hangon taidegalleria avataan kesäkuussa 2024. Galleria sijaitsee Hangon museon entisessä näyttelytilassa Itäsatamassa, Nycanderinkatu 4.

Antti Eklund – What’s holding you back?

kuva Antti Eklundin teoksesta.

“What´s Holding You Back” provosoi tiedostamaan näkökulmia, jotka estävät meitä saavuttamasta tavoitteitamme ja unelmiamme.

Näyttelyn teokset haastavat tunnistamaan kahleitamme – ja syitä siihen, miksi emme pysty vapautumaan niistä? Näyttely kannustaa positiiviseen ja proaktiiviseen muutokseen riippumatta siitä, mitä KUVITTELEMME muiden odottavan meiltä!

Näyttely haluaa inspiroida hyödyntämään naisten osaamista ja viisautta globaalisti.

Teokset kyseenalaistavat vallankäytön uhoavaa maskuliinisuutta – ja kysyvät, millainen maailmamme olisi, jos sitä johdettaisiin laajempaa diversiteettiä edustavilla arvoilla?

Näyttely on yleisölle avoinna Hangon Taidegalleriassa (ent. Hangon Museo)
6.-25.6.2024 klo 12-18.

Taustaa taiteilijasta:

Antti Eklund on arkkitehti, graafisen suunnittelun professori ja strategisen muotoilun konsultti.

Eklundilla on myös kansainvälisesti palkittu ura muotoilijana – hän on suunnitellut menestystuotteita mm. Marimekolle ja Alessille, sekä lanseerannut useita omia brändejä, kuten VEEN-lähdevesi.

Viimeiset 16 vuotta Eklund on asunut Yhdysvalloissa, mikä on ollut hänelle ainutlaatuinen mahdollisuus palata nuoruutensa intohimoon – kuvataiteeseen. Hänen tavoitteensa on provosoida uusia ajatuksia visualisoimalla yhteiskunnallisesti merkittäviä aiheita, joita jokainen meistä voi omalla käyttäytymisellään kehittää.

Eklund on muokannut Naantalin saaristossa sijaitsevan kotinsa vanhaan kivinavettaan ateljeen, jossa hän nyt maalaa ja elää unelmaansa Suomessa.

In english:

The ”What’s Holding You Back” exhibition challenges us to confront the obstacles that prevent us from achieving our goals and dreams. The thought-provoking artworks prompt us to break free from our limitations and embrace positive change. The exhibition encourages positive and proactive change regardless of what we IMAGINE others expect from us!

With a focus on empowering women globally and questioning traditional power dynamics, the exhibition invites viewers to envision a world led by diverse values.

The exhibition is open to the public at the Hanko Art Gallery (formerly known as the Hanko Museum) from June 6th to June 25th, 2024, from 12 am to 6 pm.

Background on the artist:

Antti Eklund is an architect, professor of graphic design, and strategic design consultant.

Eklund also has an internationally acclaimed career as a designer – he has designed successful products for Marimekko and Alessi, and has launched several of his own brands, such as VEEN spring water.

For the past 16 years, Eklund has lived in the United States, which has been a unique opportunity for him to return to his youthful passion – visual arts.

His goal is to provoke new ideas and action for improvement through his socially relevant artwork.

Eklund has converted the old stone barn of his home in the archipelago of Naantali into a studio, where he now paints and lives his dream in Finland.