Siirry sisältöön

Senioripuisto

Senioripuistossa voit haastaa ja kehittää tasapainoasi tasapainotelineessä, tasapainoradalla tai kävelemällä merkkien mukaisesti. Kuntoportaissa voit kehittää kestävyyttä, jalkojen lihasvoimaa ja portaissa kävelyä. Alueella on myös kolme lepohetkiin soveltuvaa penkkiä.

Senioripuisto on suunniteltu ikääntyvää, lisääntyneen kaatumisriskin omaavaa väestöä ajatellen. Tasapaino- ja lihasvoimaharjoittelu on tehokkain keino ehkäistä kaatumisonnettomuuksia.

Senioripuisto valmistui keväällä 2023 osana Kaatumisen ehkäisy Hangossa-projektia. Lappsetin tasapainoteline saapui 2020, kaupungin tekninen osasto rakensi 2021 senioreille sovelletut kuntoportaat ja 2023 kaupungin puisto-osasto rakensi tasapainoradan. Puiston on rahoittanut Veikkaus ja Aluehallintovirasto.

Senioripuistoa käyttävät päiväkeskus, fysioterapia, Astrean asumisyksiköt, senioritalon asukkaat sekä kaupungin ikäihmiset. Senioripuisto sijaitsee palvelutalo Astrean takana olevan alemman parkkialueen vierellä, lähellä kaupungin senioritoimintaa. Pysäköidä voi puiston viereen. Voi myös tulla pyöräillen tai kävellen.

Vinkkejä porrasharjoitteluun:
Huomioi käyttäessäsi portaita, telinettä tai rataa:
  • vältä nastakenkien tai liukusuojien käyttöä
  • liikkuessasi kävelysauvojen kanssa, käytä kumisuojia
  • älä tuo koiraa portaisiin, telineeseen tai radalle

Ei talvikunnossapitoa. Käyttö omalla vastuulla.