Siirry sisältöön

Lasten ja nuorten liikunta

Hangon kaupungin liikuntapalvelut järjestää, koordinoi ja tukee monella tavalla lasten ja nuoren harrastamista sekä liikuntaa. Teemme tiivistä yhteistyötä eri toimijoiden kanssa sekä eri hankkeiden kautta pystymme lisäämään lapsille ja nuorille suunnattua liikunnallista toimintaa.

Kesäuimakoulut

Kesäkuun ryhmät:
Elokuun ryhmät:

Uimakouluja järjestetään Astrean terapia-altaassa ja Regatta Spa:ssa. Koulujen uimaopetus järjestetään luokilla 1 – 4.

Uimakouluissa leikitään ja opetellaan vesitaitoja sekä vesiturvallisuutta vedessä ja rannalla. Uimakouluihin osallistumisesta saa aina diplomin. Uimakouluissa on koulutetut uimaopettajat. Uimakoulu on enemmän kuin uintiopetusta, se on mukavaa yhdessäoloa ja leikkiä samanikäisten kanssa, sekä leikin ohessa tutustumista vesiturvallisuuteen.
Sisätiloissa järjestetään uimakouluja lapsille sekä uimataidottomille aikuisille.

Alkusyksystä uimaopettajat käyvät 1. ja 2. luokan oppilaiden kanssa rannalla totuttautumassa veteen ja opettelemassa taitoja. 2. vuosiluokan lopussa tehdään koko ikäluokalle alkeisuimakartoitus. Liikuntapalvelut toteuttaa 3. sekä 4. luokkien koulu-uimaopetuksen Regatta Spa:ssa. Uimaopetus pitää sisällään leikin, veteen totuttautumisen sekä tekniikan opettelua. Oppilaita opetetaan uimataidon mukaan jaetuissa pienryhmissä. Opetuksessa käytetään tarvittaessa kelluntavälineitä. Paikalla ovat kaksi koulutettua uimaopettajaa (SUH), koulun omaa sekä kylpylän henkilökuntaa.

Alkeisuimakoulut 5-7v.

Pääpainopisteet ovat alkeisuimakouluissa:

  • mahdollisen veden pelon voittaminen
  • vesiturvallisuus
  • alkeisuimataitojen opettelu

Kun lapsesi on täyttänyt 5 vuotta ennen uimakoulun alkua, voit ilmoittaa hänet varhaistaitoryhmään. Kun lapsesi on jo jonkin verran tottunut veteen, muttei vielä osaa uida 10m, voit ilmoittaa hänet alkeisryhmään.

Lasten uimakoulujen maksut

Uimakoulumaksu laskutetaan etukäteen postitse. 1.1.2024 alkaen uusi hinta:

Kuntalaiset                                   30 € (sis. 24% alv) / oppilas

Muut                                             60 € (sis. 24% alv.) / oppilas

VESIPELASTUKSEN ALKEISKURSSI (JUNIOR LIFESAVER 10-13 VUOTIAILLE)

Junior Lifesaver –toiminta on tarkoitettu 10-13-vuotiaille uimataitoisille tytöille ja pojille. Siellä harjoitellaan pelastautumista ja toisen pelastamista ihan oikeasti, oikeilla välineillä ja oikeilla tekniikoilla. Tavoitteena on oppia turvallista vesillä liikkumista ja tilanteiden ennakointia sekä kunnioittamaan vesielementtiä. 

Pelastusharjoitusten ohella tähdätään myös hyvään uimataitoon ja kestävyyteen. Uintitekniikoista harjoitellaan mm. rintauintia, kroolia ja selkäkroolia sekä pelastusuintitekniikoita, kuten kylkiuintia ja pelastusselkäuintia, pelastuskroolia ja vedenpoljentaa.

Ei kuitenkaan tarvitse olla huippu-uimari, vaan tavallinen uimataito riittää. Sukeltaminen perusvälineillä ja ilman ovat myös osa toimintaa. Elvytys ja ensiapu ovat mukana niin vesillä kuin maalla tehtävissä harjoituksissa.