Siirry sisältöön

Kirjoituskilpailun voittajat

Kiitos kaikille osallistujille ja lämpimät onnittelut voittajille!

Uutiset 1.10.2024

Hangon kaupunginkirjaston kirjoituskilpailun voittajat on valittu. Valinnan teki Sannamaija Lagus ja alla voit lukea voittajateokset sekä hänen perustelunsa niiden valinnalle.

Sarja A: 6-12-vuotiaat

Sarja A:n voittaja on Miika Malinen tekstillä Kirjaston arvoitus

Kirjaston arvoitus on hauskasti kirjoitettu, vauhdikas, jopa aidon tuntuinen tarina tyhjilleen jääneestä kirjastosta, jonka valtaa joukko 6-7-luokkalaisia. Loogisesti etenevä kertomus, jonka vuorokeskustelu on nokkelasti ja värikästä ilmaisua käyttäen kirjoitettu. Positiivinen kertomus siitä miten hyvä palkitaan ja paha saa palkkansa. Mukavaa luettavaa!

Sarja B: 13-17-vuotiaat

Sarja B:n voittaja on Pihla Talpio tekstillä Lumous löytyi rannalta

Lumous löytyy rannalta on riipaisevasti kirjoitettu, erittäin uskottava kertomus aikuistuvan nuoren ahdistuksesta. Menetyksen tuskaa, näköalattomuutta, lohdutonta kaipausta ja meren arvoituksellisuutta kuvataan kauniisti. Mutta silti elämästä löytyy toivo. Sanojen runsaus kuvaamaan tunnetiloja, sydämen tuskaa, maisemien lahjakas ”maalaaminen” osoittaa kirjottajan hallitsevan laajan suomen kielen taidon. Kiinteästi kirjoitettu tarina, jonka jaksotus pitää otteessaan.

Sarja C: Aikuiset

Sarja C:n voittaja on I. Vaittinen tekstillä Metallinpala löytyi rannalta

Metallinpala löytyi rannalta on kirjallisuuden Nobelin arvoinen kertomus! Uskottava, taianomainen mutta silti tosi, armottomasti lukijansa tunteita repivä tarina, joka askel askeleelta, sana sanalta johtaa kyyneliin! Hangon rannat, meri, Hangon huvilat, Hangon historia, perhesiteet, tapahtumat, jotka kuljettavat lukijan kuin sanoja pitkin liukuen, – vaivattomasti kohti totuutta, eikä päästä lukijaa irti ennen kuin ”Me kaikki muut sitten opimme elämään polvillamme”. Alfa ja omega – tarinan alku ja loppu. Taiturimaista, lumoavaa kerrontaa, jota mielellään lukisi lisää!