Siirry sisältöön

Symiblogi 69 8/2024: Opiskelusta todellisuuteen: Harjoitteluni Symissä*

Blogit 15.8.2024

Katselen kesääni Symissä* (*=Eteläkärjen ympäristöterveydestä usein käytettävä lyhennys, toim. huom.) tyytyväisenä ja kokemusta rikkaampana. Sain työskennellä harjoittelijana Eteläkärjen ympäristöterveydessä kesä- ja heinäkuun aikana, jolloin sain mahdollisuuden tutkia valtiotieteilijän maailmaa.

Harjoittelijana olen tehnyt erilaisia hallintoon liittyviä tehtäviä. Mm olen päivittänyt laatu- ja valmiusjärjestelmää, selkeyttänyt pelisääntöjä ja talouden omavalvontaa sekä tehnyt sisäisen auditoinnin tehdyistä pakkotoimenpiteistä. On ollut jännittävää soveltaa käytännössä opiskelun aikana saatuja teoreettisia tietoja.

Uudet haasteet ja tehtävät ovat tuntuneet inspiroivilta, kuten myös akateemisten tietojeni käyttäminen konkretiaan. Opiskeluni ovat lähinnä keskittyneet valtiotieteeseen ja onkin ollut antoisaa saada myös syvempää näkemystä kunnallisista yksiköistä. Ennen harjoittelua olivat elintarvike- ja terveydensuojelulakiin liittyvät teemat minulle tuntemattomia, mutta nyt olen oppinut, miten näitä sovelletaan käytäntöön yhdessä minulle jo aiemmin tuttujen hallintolain ja kuntalain kanssa.

Vaikka olinkin alun perin hermostunut praktikkona työskentelemisestä, on työympäristö ottanut minut vastaan hyvin lämpimästi ja kannustavasti. Olen hyvin kiitollinen saatuani työskennellä tehtävissä, jotka edistävät tulevia opiskelujani. Odotan innolla tulevia mahdollisuuksia ja haasteita.

Emma Ojala

Kirjoittaja on Social- och kommunalhögskolan:sta tullut tyytyväinen harjoittelija 

(Tekstin on ruotsista suomentanut K Kuula)

Ajankohtaista