Siirry sisältöön

Otto ja Romulus -keräysautot ovat Hangossa 16.-17.7.

Otto ja Romulus-keräysautot kiertävät Länsi-Uudenmaan kunnissa 1.–17. heinäkuuta keräämässä paikallisten asukkaiden ja kesäasukkaiden vaaralliset jätteet ja metalliromua.

Uutiset 1.7.2024

Metalliromun keräysauto, johon mies kantaa metalliromua.

Otto ja Romulus-keräysautot Hangossa

Ti 16.7. Hanko–Raasepori 
17.00–17.15 Lappohja, laituri, Matruusintie 
17.30–18.00 Predium, satama, Järnönsalmentie 140 
 
Ke 17.7. Hanko 
17.00–17.15 Hangonkylä, sataman pysäköintialue, Tiilitehtaantie 
17.30–17.45 Kappelisatama, risteys, Kappelisatamantie–Varisniementie 
18.00–18.15 Länsisatama, satama, Sunnantie 

Otto-keräysauto vastaanottaa erityyppisiä vaarallisia jätteitä, kuten loisteputkia, jäteöljyä, akkuja, maaleja, liuottimia, jäähdytinnesteitä, torjunta-aineita ja siivouskemikaaleja. Turvallisinta on tuoda vaaralliset jätteet alkuperäispakkauksessaan tai jossain muussa ehjässä ja tiiviisti suljetussa pakkauksessa. Pakkauksesta pitää käydä ilmi, mitä se sisältää.

Otto-keräysautoon voi tuoda korkeintaan 50 kg vaarallisia jätteitä, 5 akkua tai vastaavan määrän vaarallisia jätteitä per asiakas.

Vaaralliset jätteet käsitellään vaarattomaksi korkealämpökäsittelyssä, jossa syntyvä energia otetaan talteen.

Metalliromua keräävään Romulus-autoon voi tuoda henkilöauton peräkärryllisen verran metalliromua. Keräykseen kelpaavat esimerkiksi polkupyörät, pellinpalat, puulämmitteiset kiukaat (ilman kiviä) ja metalliputket. Keräykseen tuodut metalliromut ja sähkölaitteista hyödynnettävät harvinaiset metallit kierrätetään uusioraaka-aineeksi teollisuuden tarpeisiin.

Romuluksen kyytiin ei sovi tuoda sähkölaitteita, mutta niitä, kuten vaarallisia jätteitä ja metalliromuakin, voi viedä maksutta jäteasemille ympäri vuoden.

Mitään jätettä ei saa jättää Otto ja Romulus-keräyksen pysähdyspaikoille etukäteen.

Osoitteesta www.rosknroll.fi(siirryt toiseen palveluun) sekä Rosk’n Rollin seinäkalenterista ja Roskis-lehdestä löytyy lisätietoa keräykseen otettavista jätteistä sekä tarkat aikataulut pysäkkitietoineen.

Kiertävät keräykset toteutetaan jätehuollon perusmaksulla.