Siirry sisältöön

Symiblogi 66, 5/2024 Koirarekisteri edustaa koirien hyvinvointia

Blogit 15.5.2024

Ruokaviraston koirarekisterin vastaanotto on ollut viileä ja rekisteristä on käyty paljon keskustelua. Samaan aikaan tämän rekisterin luomisen alkuperäinen syy on häipynyt yhä enemmän taustalle.

Koirarekisteri on kauan odotettu työkalu taistelussa pentutehtaita vastaan. Tähän asti pentutehtailla on ollut helppo piilottaa toimintansa ja tämän vuoksi vain murto-osa tehtaista on tullut viranomaisten tietoon. Yleensä siinä vaiheessa tehtaan toiminta on ollut käynnissä jo pitkään ja eläinten olosuhteet ovat olleet erittäin huonot. Koirarekisterin avulla on valvonnalla helpompi löytää tällaisia ​​tehtaita. Mutta silloinkin koiranomistajilla on viranomaisten ohella keskeinen rooli pentutehtaiden vastaisessa työskentelyssä. On muistettava, että kaikkien koirien tulee olla koirarekisterissä iästä riippumatta ennen luovuttamista uudelle omistajalle. Siksi koiraa hankittaessa on tärkeää tarkistaa ennen ostoa, onko koira koirarekisterissä. Jos näin ei ole, kannattaa miettiä, onko myyjän toiminnassa jotain, jonka hän haluaa pitää piilossa.

Koirarekisteri on tehokas työkalu pentutehtaita vastaan, mutta sen on oltava koiranomistajien hyväksymä, jotta se täyttää tarkoituksensa. Loppujen lopuksi me kaikki haluamme, että koirat voivat hyvin ja koirarekisterin avulla meillä on mahdollisuus tehdä yhteistyötä tätä tarkoitusta varten.

Valvontaeläinlääkäri,

joka uskoo yhteistyön voimaan

Lisätietoa koirarekisteristä(siirryt toiseen palveluun)

Ajankohtaista