Siirry sisältöön

Hangon kirjasto liittyy E-kirjastoon

Uutiset 10.4.2024

E-kirjaston logo

Hangon kirjasto liittyy muiden Helle-kirjastojen kanssa kuntien yhteiseen E-kirjastoon, joka avautuu 29.4.2024 (aikaa lykätty aiemmin ilmoitetusta). Alkuvaiheessa E-kirjastossa on e-kirjoja, äänikirjoja ja e-aikakauslehtiä. Myöhemmin valikoimaan tulee mahdollisesti muita aineistoja.

Aluksi E-kirjasto toimii vain sovelluksessa. Sellainen rakennetaan sekä Android- että iOS-käyttöjärjestelmille. Myöhemmin E-kirjastosta tehdään myös selainversio.

E-kirjastoon kirjaudutaan vahvan tunnistautumisen avulla. Asiakkaan oikeus käyttää E-kirjastoa määräytyy sen mukaan, asuuko hän vakituisesti kunnassa, joka on liittynyt E-kirjastoon. Kun asiakas muuttaa asuinpaikkaa, oikeus E-kirjaston käyttöön voi lakata.

E-kirjaston käyttö ei ole sidottu kirjaston käyttöön tai kirjastokorttiin, mutta kirjastot auttavat asiakkaita kirjautumisessa ja neuvovat muutenkin E-kirjaston käytössä.

Lukuoikeuksia on rajallinen määrä, joten suosituimpia aineistoja voi jonottaa varaamalla niitä. Aineistoja hankitaan jatkuvasti lisää, joten uutta luettavaa ja kuunneltavaa tulee viikoittain.

Palvelun tuottaa Kansalliskirjasto yhteistyössä yleisten kirjastojen kanssa.

Lisää tietoa E-kirjasto | Kansalliskirjasto(siirryt toiseen palveluun)

HUOM! Helle-kimpan e- ja äänikirjapalvelut Biblio ja Ellibs eivät lakkaa toimimasta välittömästi huhtikuussa. Ellibs jatkaa kesäkuun ja Biblio syyskuun loppuun saakka.