Siirry sisältöön

Eteläkärjen Ympäristöterveys seuraa lintuinfluenssan tilannetta

Uutiset 21.7.2023

Suomessa leviää tällä hetkellä korkeapatogeeninen lintuinfluenssa useilla paikkakunnilla. Eteläkärjen Ympäristöterveys seuraa tilannetta aktiivisesti. Luonnonvaraisten lintujen joukkokuolemista ja yksittäisistä kuolleista petolinnuista Hangon, Inkoon ja Raaseporin alueella tulee ilmoittaa valvontaeläinlääkärille (Puh:040 135 9227 tai vet@symi.fi).

Myös omaa siipikarjaa suositellaan suojaamaan huolellisesti. Jos siipikarjassa havaitaan lintuinfluenssan oireita, kuten esimerkiksi veden ja rehukulutuksen tai munatuotannon vähenemistä, on asiasta ilmoitettava valvontaeläinlääkärille.

Lintuinfluenssavirukset tarttuvat huonosti ihmiseen. Tartunta vaatii yleensä läheisen kontaktin sairastuneeseen lintuun tai niiden eritteisiin.

Ajankohtaista