Siirry sisältöön

Kanien omistajat, alueellamme on todettu rhd-virus tapaus

Uutiset 17.9.2021

Raaseporin alueella on todettu yksi RHD-tapaus lemmikkikaniineissa. RHD on viruksen aiheuttama kaniinien verenvuototauti. Virus ei tartu ihmiseen tai muihin lemmikki- tai kotieläimiin. Kaniinien keskuudessa virus sen sijaan leviää herkästi ja aiheuttaa mm. äkkikuolemia. Suosittelemmekin lemmikkikanien rokottamista virusta vastaan.

Lisätietoa kaniinien verenvuototaudista löydät Ruokaviraston sivuilta(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Lemmikkikanien rokotusaikoja voit tiedustella hoitavalta eläinlääkäriltäsi.Eläintautitapauksissa korostuu eläintenpito- ja pitopaikkarekisterin tärkeys. Muistathan, että tuotantokanien pitäjien ja kanien kasvattajien tulee rekisteröityä edellä mainittuihin rekistereihin. Voit tehdä rekisteröitymisen Ruokaviraston sivuilla.(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Ajankohtaista