Siirry sisältöön

Hangossa löytyneistä joutsenista todettiin helposti leviävää lintuinfluessaa

Uutiset 22.3.2021

Päivitetty 29.3.2021: Päivitetty Hangon osalta ohjeet tavattaessa yksittäisiä kuolleita lintuja.Hangosta 12.3. kuolleena löytyneestä joutsenesta on todettu H5N8-tyypin korkeapatogeeninen lintuinfluenssa.

Lintuinfluenssa ei tartu helposti ihmiseen. Hyvällä tautisuojauksella on estettävä sen siirtyminen siipikarjaan. Siipikarjalla on tällä hetkellä ulkonapitokielto. Lisätietoja Ruokaviraston sivuilta:
-Todetut lintuinfluenssatapaukset(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)
-Siipikarjan ulkonapitokielto(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)
-Usein kysyttyä lintuinfluenssasta (täältä löydät myös hygieniaohjeet, jos kuolleita lintuja on tullut käsiteltyä)(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Jos luonnosta löytyy yksittäinen kuollut lintu, hävitetään se sekajätteen mukana. Julkisilta alueilta, kuten rannoilta löytyneiden lintujen tapauksessa:
HangossaJätä ilmoitus kaupungin palautejärjestelmän kautta(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun). Näille ilmoituksille on nyt laadittu oma kohtansa, Kuolleet linnut ja eläimet.
Raaseporissa: ilmoita osoitteeseen parken@raseborg.fi

Inkoossa:  Kunnan tekniset palvelut,

tommi.hakala@alltime.fi
Ilmoitathan linnun sijainnin mahdollisimman tarkasti, se helpottaa hakijoiden työtä. Kiitos!

Jos luonnosta samalta paikalta löytyy yksi kuollut petolintu, useampi kuin yksi joutsen, yli 5 kuollutta vesilintua tai yli 10 muuta lintua, on aihetta epäillä niiden kuolleen lintuinfluenssaan. Ota tässä tapauksessa yhteys virkaeläinlääkäriin,  vet@symi.fi

Pelastuslaitos huolehtii lintujen keräilemisestä alueella sekä lintujen toimittamisesta hävitykseen

Ajankohtaista