Siirry sisältöön

Museoamanuenssi kertoo miten näyttelyn ulkoasu hahmottui.

Tämän vuoden näyttelyssä (Aarteet Marten Syvyyksistä) halusimme muuttaa näyttelyntilan tunnelmaa. Halusimme luoda velenalaisen maiseman.

Ensimmäinen luonnos.
Ensimmäinen suunnitelma näytti tältä. Hallitseva väri oli sininen.

Kuva: Riikka Tevali, Jesse Jokinen ja Riikka Tevali. Project Baltacar.
Kun saimme Project Baltacar hienoja kuvia ja videoita kävi ilmi, ettei pinnalla alla olekaan sinistä vaan ihan vihreää ja sumuista! Tärkeimpinä inspiraation lähteinäni toimi nyt nämä kolme kuvaa. 

Versio 1.

Syntyi myös idea, että taustakuvassa olisi hylky. Ensimmäisestä versiosta tuli liian tumma, mutta se näytti, että idea voisi toimia.

Versio 2.

Toisessa versiossa tausta oli valoisampi, ja alkoi tuntua, että olimme menossa oikeaan suuntaan. Tässä kuvassa kaikissa seinissä on sama kuva. Digitaalinen luonnos on liitetty digitaaliseen kuvaan. Ennen koronaepidemiaa oli tarkoituksena, että näyttelyssä olisi leikkipaikka. Valitettavasti emme voineet toteuttaa sellaista tartuntariskin takia.

Viimeisen version luonnos ja testi.
Tässä olen testannut viimeisen version luonnosta ja laittanut mukaan myös pari testihenkilöä tarkistaakseni, että korkeus on hyvä. Tämän jälkeen seurasi paljon piirtämistä. Tutustuin Project Baltacarin videomateriaaliin, josta sain tuntuman siitä, miltä hylky näyttää.

Versio 3.

Viimeisessä versiossa kaikilla seinillä on erilaiset kuvat, jotka yhdessä muodostavat hylyn. Tässä on näyttelyn takaseinä sekä yksityiskohta siitä. Näyttelytilassa tässä on myös pari ikkunaa, jotka toimivat vitriineinä. Niissä kohdissa olemme leikanneet kankaaseen aukkoja. Yritin pitää kuvan mahdollisimman yksinkertaisena, sillä tiedosto oli jo niin suuri, että suuri osa ajasta kului odottamiseen, kun ohjelma latasi. Valitsin muutaman sävyn vihreää, jotta tausta olisi yhtenäinen.

Valmis näyttely.

Oikein mukavaa kesän jatkoa ja tervetuloa katsomaan näyttelyä! Muistakaa myös katsoa museon tehtäväsivuja. Julkaisemme uuden kerran viikossa nyt kesän aikana. Siellä on paljon kivaa perheen pienille.

museoamanuenssi Linda Svennblad